maaike

 

 “als de wereld begrijpelijk was zou er geen kunst bestaan”  albert camus

maaike goudriaan – noordwijk 1951

van origine fysiotherapeute en acupuncturiste. waarbij de keuze voor fysiotherapie onder meer was ingegeven om met mijn handen bezig te zijn. later ben ik op zoek gegaan naar andere manieren om mijn creativiteit te uiten. uiteindelijk heb ik allerlei verschillende disciplines doorlopen om zoveel mogelijk te leren wat mij kan vormen tot beeldend kunstenaar.

het is met name de verwondering van het leven die mij aanzet tot het maken van kunst. een bezinning van wie wij zijn en wat we hier op aarde doen.

 

 

 

de inspiratie vloeit om je heen, je hoeft er alleen maar naar te kijken en te observeren, binnen laten komen. het dagelijks leven met zijn emotionele momenten, de natuur, de mens…… en in mijn voorstelling vormt zich een beeld, dat ik tracht uit te werken.  het realiseren van dit beeld in mijn gedachten tot een tastbaar beeld kan een langdurig proces zijn; soms “broeit” een idee jaren voor ik de artistieke vrijheid vind om de bedoelde verwondering om te zetten in een beeld. en als het dan zover is vind ik het mooi dat ik de buitenwereld een stukje van mijn innerlijke wereld kan laten zien.

dat is de essentie waar het mij om gaat: mijn eigen emoties in een beeld tonen en de toeschouwer raken in zijn verwondering

⇐ terug